Hem | Eskilstuna | Södertälje | Stockholm | Märsta | Kontakt | Länkar

Ordningsregler

Ordning, sundhet och gott skick...
För att alla ska trivas och vara nöjda med sitt boende behövs regler och att man visar varandra hänsyn. Hyreslagen har en paragraf som handlar om ”ordning, sundhet och gott skick” som alla hyresgäster måste följa.

I ett flerfamiljshus får man alltid vara beredd på att grannarna hörs ibland. Hus i de här områdena byggdes på 40-talet och kan vara mer lyhörda än de hus som byggs idag. Kom gärna överens med grannarna om vad som är acceptabel volym på TV och andra ljudmaskiner. Det ska vara tyst i huset mellan kl 22.00 och 07.00. Glöm alltså det här med efterfester. Kommer du hem sent, gå tyst in i din lägenhet och undvik att duscha, spola vatten mm. Störs du av dina grannar, ring i första hand på och tala vänligt om vad som är fel. Upprepas detta trots att du sagt till - kontakta oss under kontorstid så får vi sedan kontakta vederbörande och undersöka saken.

 

Rökning
…är inte tillåten i gemensamma utrymmen som trapphus, källare och vindsutrymmen. Röker du i lägenheten riskerar du att få betala en sanering den dag du flyttar.

 

Vård av lägenheten
Du är skyldig att ”väl vårda” lägenheten enligt hyreslagen. I praktiken innebär det dammsugning minst 1 gång per vecka, avtorkning av golv, porslin mm ca 1 gång per månad och minst en storstädning med fönstertvätt årligen. Parkettgolv och laminatgolvet i köket behöver behandlas med bonvax en gång per år. Kakel och armaturer i badrummet behöver hållas rent från kalkavlagringar och fett.

 

Nedskräpning, skadegörelse, onormalt slitage
Försök medverka till att miljön utanför lägenheten är lika välskött och trevlig som inne. Trapphus, planteringar, lek- och uteplatser, gräsmatta mm. är till för alla hyresgäster. Säg till om du ser någon som förstör. Skadegörelse ger onödiga hyreskostnader för alla i långa loppet.

Framkomligheten i trapphus och entréer är viktigt för räddningstjänsten och trappstädaren. Ställ därför inte cyklar, barnvagnar mm. i trapphuset. För cyklar och barnvagnar finns det särskilda förvaringsutrymmen.

 

Husdjur
…får inte springa lösa i trappuppgångar, planteringar, på gårdsplaner eller lekplatser. Tänk även på att du ansvarar för skador de åstadkommer i lägenheten.

 

Balkong
Är du osäker om hur och vad som kan monteras på balkong eller räcke – prata med oss innan. Häng ingenting utanför balkongen som kan tänkas ramla ner och skada någon. Golvet och balkongräckets insida ska städas av hyresgästen. Tänk på att inte droppa på underliggande balkong vid tvättning.

 

Förråd
Förråden finns i källaren eller vinden och är märkta med lägenhetsnummer. De måste låsas med ett eget hänglås. Ställ inga värdesaker i förråden.

 

Parabolantenn
Undersök alltid utbudet i kabel-TV nätet först. Kontakta alltid oss före ev. montering. Antenn får normalt placeras på balkongen, innanför räcket. Får inte fästas i fasaden. Ingen del får sticka ut utanför balkongen. Hål får inte borras för kabeln.

 

Finnjet Service

Felanmälan
Blanketter
Boende information
Lediga lägenheter

Information

Inflyttning
Hyresinbetalning
Ordningsregler
Tv & Internet
Nycklar & lås
Avfallshantering
Tvättstugor
Uppsägning/byte
Tapetsera & Måla
Rensa, Byta & fixa

 

© Copyright Finnjet.